Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира днес, че от Бахмут не е

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира днес, че от Бахмут не е
Коментари Харесай

Зеленски: От Бахмут не е останало нищо

Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира днес, че от Бахмут не е останало " нищо ”. Запитан дали украинските сили са се задържали, или Русия е превзела града, той не беше изцяло явен. 

Украинският президент не е потвърждавал завладяването на Бахмут от съветските сили, съобщи през днешния ден представителят на Зеленски Сергий Никифоров, представен от Ройтерс, написа Българска телеграфна агенция.

В събота следобяд ръководителят на съветската наемническа формация " Вагнер ” Евгений Пригожин съобщи, че Бахмут е високомерен напълно.

Малко по-късно съветският президент Владимир Путин поздрави " Вагнер ” и националната войска за завладяването на Бахмут.

" Владимир Путин поздрави щурмовите отряди на " Вагнер ”, както и всички военнослужещи от частите на съветските въоръжени сили, които са им оказали нужната поддръжка и флангово прикритие, със завършването на интервенцията по освобождението на Артьомовск (съветското име на Бахмут) ”, се споделя в публикувано от Кремъл изказване.

Украйна призна, че обстановката в града е " сериозна ”, само че твърдеше, че към момента има прочут сухопътен надзор на терен.

Източници: БГНЕС, БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР